WordPress på din webbplats

Du letar efter någon som kan hjälpa dig och ditt företag eller förening att göra en tydlig, begriplig och lättläst hemsida. Goda nyheter – du har kommit rätt! Vi lyssnar på dig. Du berättar vad ditt företag sysslar med och vad hemsidan ska göra för företaget. Efter att ha lyssnat på dina idéer och behov så utvecklar vi en hemsda som är enkel att navigera i och uppfyller alla behov i din bransch. Våra unika webbplatsdesigner flyter på ett sådant sätt att besökarna lockas att läsa mer – och vill fortsätta läsa.

Helt responsiv och attraktiv design
För att kunna driva stora mängder kvalificerad trafik till din webbplats, skapar vi din hemsida så att den lätt kan läsas på olika enheter; på dator, på laptop, på mobil, på läsplatta. Det kallas responsiv webbdesign. Oavsett vilken IT-enhet dina kunder föredrar att arbeta på, så vet du att din hemsida imponerar och stärker kundernas engagemang. Kontakta oss för att veta mer om vad vi kan göra för ditt företag eller förening.

Webbplats
När du vill skapa en webbplats behöver du:

• ett domännamn,
• ett webbhotell
• ett inspirerande innehåll

Vi hjälper dig från grunden. Registrerar det namn du vill ha (om det är ledigt), med hjälp av det du berättar om verksamheten formulerar vi texter som marknadsför dina varor eller tjänster. Bilder är alltid viktigt i marknadsföring. En del människor kan se bilder framför sig när de läser en text. Andra kan inte det. Så, ju fler bilder desto bättre. Vi kan även hjälpa till med fotografering.

Inga uppdrag är för små för oss. Om du så bara vill ha hjälp med en uppdatering, ny logga eller några små förändringar så hjälper vi självklart till med det.

Oavsett om ni vill visa företagets identitet och/eller sälja era tjänster eller produkter i en webbshop så är WordPress en självklar plattform idag.

Supportavtal för din webbplats
Tyvärr är det många som skaffar sig en hemsida, men glömmer bort att ta hand om den efter en tid. En hemsida ska leva! Varje gång en kund (presumptiv eller verklig) tittar in på sidan ska det ha hänt något. En ny vara eller tjänst, veckans erbjudande, eller något annat. Många upplever det som problem att tänka hemsidan.

JL Digital kan göra det åt dig!

Vi tar hand om webbhotell och administrerar din webbplats därifrån.

En webbplats behöver skötas och underhållas genom att uppdatera sidor/tillägg för att minimera riskerna för en “hackad webbplats” eller en kraschad hemsida.

Ibland kan det kännas lockande att ta ett billigt webbhotell men riskerna kan öka både i lägre hastighet och sämre säkerhet.

WordPress som CMS

WordPress är ett populärt verktyg för att skapa och hantera webbsidor och bloggar. Det är en så kallad content management system (CMS) som används av både privatpersoner och företag för att publicera och uppdatera innehåll på sina webbplatser.

En av anledningarna till WordPress popularitet är dess enkelhet och användarvänlighet. Plattformen är utformad för att vara lätt att förstå och använda, även för personer utan tidigare erfarenhet av webbutveckling eller design. Det finns också en mängd guider och handledningar tillgängliga online för att hjälpa användare att komma igång och utveckla sina webbplatser.

En annan anledning till WordPress popularitet är dess flexibilitet. Plattformen erbjuder ett brett utbud av teman och tillägg som användare kan använda för att anpassa utseendet och funktionaliteten på sina webbplatser. Detta gör att användaren kan skapa en unik och personlig webbplats som passar deras behov och preferenser.

En av de stora fördelarna med WordPress är dess stora och engagerade användarcommunity. Det finns miljontals användare över hela världen som bidrar med teman, tillägg, guider och support till andra WordPress-användare. Detta innebär att det finns gott om resurser och hjälp tillgängligt för användare som stöter på problem eller har frågor om att använda plattformen.

Förutom sin enkelhet, flexibilitet och användarcommunity har WordPress också ett starkt fokus på sökmotoroptimering (SEO). Plattformen är utformad för att vara SEO-vänlig och erbjuder funktioner som möjliggör optimering av webbplatsens metadata, permalänkar och innehåll för att ranka högre i sökresultatet. Detta innebär att användare kan få fler besökare till sina webbplatser och öka deras synlighet online.

En annan fördel med WordPress är dess användarhanteringssystem. Plattformen erbjuder avancerade behörighetsinställningar som gör det möjligt för användarna att styra vilka delar av webbplatsen som är åtkomliga för olika användare. Detta gör att användare kan ha flera medarbetare som har olika behörighet och åtkomstnivåer för att hantera och uppdatera innehållet på webbplatsen.

Trots alla dess fördelar finns det också några nackdelar med WordPress. Eftersom plattformen används av så många människor runt om i världen är den också ett populärt mål för hackers och spammare. Det är därför viktigt att använda säkerhetsfunktioner och uppdatera WordPress och dess tillägg regelbundet för att förhindra attacker.

En annan nackdel är att WordPress kan vara resurskrävande. Om webbplatsen har mycket trafik eller om användaren använder resursintensiva teman eller tillägg kan det kräva en kraftfullare webbhotellstjänst för att hantera belastningen. Det är också viktigt att ha en backupstrategi på plats för att skydda webbplatsens data om något går fel.

Sammanfattningsvis är WordPress ett kraftfullt verktyg för att skapa och hantera webbsidor och bloggar. Det är enkelt att använda och har en stor användarcommunity som erbjuder stöd och resurser till andra användare. Med rätt säkerhetsåtgärder och uppdateringar kan användare skapa säkra och professionella webbplatser med WordPress.

FAQ ang Wordress

Vad är WordPress?

WordPress är en öppen källkodsplattform som används för att skapa och hantera webbplatser och bloggar.

Hur skapar jag en WordPress-webbplats?

Du kan skapa en WordPress-webbplats genom att antingen använda WordPress.com-plattformen och följa deras steg-för-steg-guide eller ladda ner WordPress-programvaran från WordPress.org och installera den på din egen webbserver.

Är det gratis att använda WordPress?

Ja, WordPress är gratis att använda och distribueras under en öppen källkodslicens. Det finns dock vissa tillägg och teman som kan vara premium och kräva en betalning.

Vilka typer av webbplatser kan jag skapa med WordPress?

Med WordPress kan du skapa olika typer av webbplatser, från enkla bloggar till avancerade företagswebbplatser, e-handelsbutiker och mycket mer.

Vad är skillnaden mellan WordPress.com och WordPress.org?

WordPress.com är en värdtjänst där du kan skapa och driva en WordPress-webbplats gratis. WordPress.org är webbplatsen där du kan ladda ner den själva WordPress-programvaran för att installera den på din egen webbserver.

Hur hanterar jag innehållet på min WordPress-webbplats?

Du kan hantera och publicera innehåll på din WordPress-webbplats genom att logga in på din administrationspanel. Där kan du skapa och redigera inlägg, sidor, ladda upp bilder och mycket mer.

Vad är en WordPress-plugin?

En WordPress-plugin är ett tillägg till WordPress som ger extra funktioner och funktionalitet till din webbplats. Det finns tusentals plugins tillgängliga för att anpassa din WordPress-webbplats efter dina behov.

Hur väljer jag ett WordPress-tema?

Du kan välja ett WordPress-tema från det stora utbudet som finns tillgängligt på WordPress.org eller genom att söka efter teman direkt via din administrativa panel. Du kan också skapa eller anpassa ditt eget tema om du har kunskaper inom webbutveckling.

Kan jag använda egna domännamn på min WordPress-webbplats?

Ja, du kan använda ditt eget domännamn för din WordPress-webbplats, oavsett om du använder WordPress.com eller WordPress.org. Det kan dock finnas några extra steg att följa för att ansluta domännamnet till din webbplats.

Var kan jag få hjälp med WordPress?

Du kan få hjälp med WordPress genom att besöka den officiella WordPress-supportwebbplatsen, läsa dokumentationen, delta i användarforum eller kontakta användarstöd via e-post. Det finns också många WordPress-kommentarer och tutorials tillgängliga online.

Vanligaste problemen med WordPress och dess lösningar

”Vit skärm” efter installation eller vid inloggning:

Lösning: Kontrollera att din tema- eller plugin-kod inte orsakar konflikter genom att inaktivera alla plug-ins och aktivera dem en efter en. Om problemet kvarstår kan det vara ett problem med temat, där du behöver byta till ett annat tema för att lösa problemet.

Problem med att ladda upp eller redigera mediafiler:

Lösning: Kontrollera att mappen för mediauploads har korrekta behörigheter (755). Om problemet kvarstår kan det vara en konflikt med en plug-in eller temakod, så det är bäst att inaktivera alla plug-ins och testa igen.

WordPress laddas långsamt:

Lösning: Optimera din webbplats genom att minifiera CSS och JavaScript, komprimera bilder och använda en cachning-plugin. Om du fortfarande upplever problem, kan du överväga att uppgradera ditt webbhotellpaket eller använda en mer kraftfull server.

Problem med inkompatibilitet mellan temat och den senaste versionen av WordPress:

Lösning: Kontrollera om din tema-utvecklare har släppt en uppdaterad version som är kompatibel med den senaste WordPress-versionen. Om inte, kan du behöva överväga att byta tema eller anlita en utvecklare för att lösa problemet.

Problem med säkerhet och hackade webbplatser:

Lösning: Se till att du har uppdaterat WordPress och alla plug-ins till den senaste versionen. Installera en säkerhets-plugin som Wordfence eller Sucuri för att övervaka och skydda din webbplats. Genom att använda starka lösenord och begränsa inloggningsförsök kan du också förhindra hackningsförsök.

”404 Page Not Found” felmeddelande:

Lösning: Kontrollera att din .htaccess-fil inte har skadats och innehåller korrekta omdirigeringsregler. Om det här inte hjälper kan du behöva kontakta ditt webbhotell för att se till att filen är korrekt konfigurerad.

Problem med sökmotoroptimering (SEO):

Lösning: Installera en SEO-plugin som Yoast SEO eller Rank Math för att optimera din webbplats. Se till att dina sidor har lämpliga meta-tags och sökord, och att din webbplatslänkstruktur är optimerad.

Problemet med att inte kunna redigera sidor eller inlägg:

Lösning: Kontrollera att du har tillräckliga behörigheter för att redigera sidor eller inlägg. Om du är en administratör och fortfarande inte kan redigera, kan det finnas en konflikt med en plug-in eller temakod som blockerar redigeringen.

Problem med inloggning till WordPress-administratörsidan:

Lösning: Återställ ditt lösenord genom att klicka på ”glömt lösenord” länken vid inloggningssidan och följ instruktionerna i e-postmeddelandet. Kontrollera också att du använder rätt inloggningsadress (wp-admin eller wp-login.php).

Problem med att förlora innehåll efter en uppdatering:

Lösning: Säkerhetskopiera din webbplats regelbundet med hjälp av en backup-plugin som UpdraftPlus eller BackWPUp. Om du förlorar innehåll efter en uppdatering kan du återställa från den senaste säkerhetskopian.