banner 3.jpg 1 1

Säker webbplats i fokus med WordPress

wordpress webbplats
wordpress webbplats
Wordpress webbplats
WordPress

Vi kan hjälpa er att skapa den webbdesign eller webbplats ni vill ha. Med en responsiv design.

Woocommerce wordpress
Woo Commerce

Erfarenhet av E-handel, i Woo Commerce. Kom igång med E-handel på ett enkelt och effektivt sätt med en bra webbdesign.

säker webbplats
Säker webbplats

Vi uppdaterar regelbundet för ökad säkerhet av er webbplats.

SEO sökmotoroptimering
SEO

SEO eller sökmotoroptimering, vi ser till att er hemsida kommer högre upp i sökresultaten. Med SEO kan vi skapa fler besökare till er webbplats

Backup
Backup

Vi ser till att backuper görs av webbplatsen för att säkra ert innehåll vid ev. fel eller en datakrasch.

Optimering
Snabbhet

Vi kan optimera er webbplats för att skapa en snabb sida.


Säker webbplats

Säkerhet är ett mycket viktigt ämne för din webbplats. En säker webbplats är otroligt viktigt om du menar allvar med den. Då bör du vara uppmärksam på de bästa metoderna för WordPress-säkerhet. Vi hjälper dig att säkra din webbplats och din wordpressida med att hålla programvaran uppdaterad och att täppa till säkerhetshål. Vi tittar även på serversidan och säkrar även där en del risker. Syftet är att minimera risken, du kan aldrig vara helt säker, därför är också backup otroligt viktigt.

WordPress är mer säkert om du följer de här metoderna

Även om inget innehållshanteringssystem är hundra procent säkert, har WordPress en kvalitetssäkerhetsapparat på plats för kärnprogramvaran och de flesta hackarna är ett direkt resultat av att webbansvariga inte följer grundläggande säkerhetsmetoder.

Om du gör saker som dessa punkter nedan:

 • Du håller din dator fri från virus.
 • Väljer en värd med en säker miljö och använd de senaste teknikerna som PHP 7+. (Helst PHP 7.4)
 • SSH-nyckelautentisering som är säkrare än lösenord och du eliminerar behovet av lösenord
 • Använd starka lösenord för WordPress, såväl som dina värd- och SFTP-konton (och tvåfaktorautentisering om möjligt).
 • Använder ett TLS-certifikat (HTTPS) så all kommunikation med din WordPress-webbplats (som att logga in på din instrumentpanel) är krypterad. (Helst TLS 1,2 som minimum.)
 • Använder exempelvis Cloudflare som brandvägg och CDN
 • Kan du välja mellan FTP och SFTP, använd alltid SFTP.
 • Ändrar din WordPress-inloggnings-URL för att minska brute-forcing.
 • Inte använder “admin” som ditt användarnamn.
 • Väljer plugins och teman klokt och installerar endast tillägg från ansedda utvecklare.
 • Håller din WordPress-programvara, plugins och teman uppdaterade.

Med hjälp av dessa punkter så får du en ganska så säker WordPress installation och kommer inte behöva ligga sömnlös och undra om du kommer vakna upp till en hackad webbplats.

TL; DR

WordPress är en säker plattform för att bygga din webbplats, men det finns andra element som kan vara säkerhetshot. För att hålla din webbplats säker behöver du pålitlig säkerhet och brandväggsplugin som MalCare. Det kommer att säkerställa att hackare blockeras från början. Om de hittar en väg igen kommer du att bli varnad om misstänkt aktivitet och du kan använda MalCare för att omedelbart städa upp din webbplats innan någon skada görs.

Säkerhet för webbplatsadministratörer och användare

Huvuddelen av ansvaret för att hålla programvaran säker ligger hos utvecklarna av WordPress. Det finns dock en del skyldigheter för WordPress-användaren också. När du skapar en WordPress-webbplats finns det vissa säkerhetsåtgärder som webbplatsägaren behöver vidta för sig för att förhindra att hackare bryter in på webbplatsen.

Många WordPress-webbplatser, särskilt små, tycker att de inte är tillräckligt populära för att vara ett mål för hackare. De har intrycket av att deras webbplats inte har något värde för hackare, eller att hackare endast riktar sig till stora företag. Detta är långt ifrån verkligheten. Hackare är inte partiska när det gäller webbplatsernas storlek och popularitet. Varje webbplats är värdefull för dem eftersom de kan använda webbplatsens resurser för att utföra skadliga aktiviteter. Vidare föredrar de att rikta in sig på små webbplatser eftersom de är helt medvetna om att dessa webbplatser tenderar att vara avslappnade med säkerhetsåtgärder. Det gör det lättare för dem att hacka.

Här är de svåraste misstagen som leder till att WordPress-sidor blir hackade:

 • Svaga lösenord
 • Missade WordPress-uppdateringar
 • Felaktigt godkännande av användarnivåer
 • SSL-certifikat saknas
 • Piratkopierade teman och tillägg som modifierats av hackare

Alla webbplatser på internet är mål för hackare, oavsett vilket innehållsstyrningssystem som används. Men trots allt är WordPress en av de säkraste plattformarna. Dock måste du alltid vara medveten om att säkerhetshål och hot kan uppstå. Du behöver vidta mått och steg för att se till att din hemsida är säker. Vi rekommenderar att tillägg för säkerhet och brandvägg, t ex MalCare, alltid är aktiverade.

Två stycken gratisverktyg som du kan testa din webbplats för säkerhetshot. För en säker webbplats: