banner 3.jpg 1 1

Optimera webbplatsen och tjäna mer

wordpress webbplats
WordPress webbsida
Wordpress webbplats
WordPress

Vi kan hjälpa er att skapa den webbdesign eller webbplats ni vill ha. Med en responsiv design.

Woocommerce wordpress
Woo Commerce

Erfarenhet av E-handel, i Woo Commerce. Kom igång med E-handel på ett enkelt och effektivt sätt med en bra webbdesign.

Säkerhet
Säkerhet

Vi uppdaterar regelbundet för ökad säkerhet av er webbplats.

SEO sökmotoroptimering
SEO

SEO eller sökmotoroptimering, vi ser till att er hemsida kommer högre upp i sökresultaten. Med SEO kan vi skapa fler besökare till er webbplats

Backup
Backup

Vi ser till att backuper görs av webbplatsen för att säkra ert innehåll vid ev. fel eller en datakrasch.

Optimera webbplatsen
Snabbhet

Vi kan optimera er webbplats för att skapa en snabb sida.


Optimera webbplatsen, Snabbhet är otroligt viktigt

Det är av stor vikt att en webbplats optimeras för att fungera bra på alla typer av skärmar. Optimering för snabbhet är otroligt viktigt då en besökare lätt tröttnar om inte sidan har laddats på två sekunder. JL Digital hjälper er att optimera er webbplats och anpassar sig efter olika webbplatser, ingen optimering är likadan som en annan.

Tid är pengar. Det gäller även på internet. Faktum är att om din WordPress-webbplats är trög och tvingar användare att vänta i flera sekunder kommer du troligen att känna de negativa effekterna direkt. Du kan se stigande avvisningsfrekvenser, minskade omvandlingar och lägre ranking på Google och andra sökmotorer. Lyckligtvis finns det många saker du kan göra för att undvika dessa problem. WordPress som plattform erbjuder många alternativ för att optimera din webbplats för att göra den snabbare och mer tillförlitlig. I själva verket, även om du inte är expert på webbplatsoptimering, kan du använda flera metoder för att snabbt förbättra webbplatsens laddningstider.

Här nedan förklarar vi vad du kan göra för att öka webbplatsens prestanda och optimera för hastighet.

Därför är det viktigt att ha en snabb optimerad webbplats

Mycket har förändrats sedan internet växte sig stort över världen. Dagens användare förväntar sig betydligt kortare laddningstider, och din webbplats måste leva upp till dessa förväntningar. Att se till att din webbplats är snabb och fungerar bra är faktiskt den första av Googles fyra webbgrunder, och det är lätt att se varför.

Det största problemet med att ha en långsam webbplats är att dina användare ofta tappar tålamod och ger upp. Detta påverkar din avvisningsfrekvens negativt, vilket återspeglar antalet besökare som klickar bort efter att bara ha sett en sida. Nästan hälften av användarna väntar sig att webbplatser laddas på två sekunder eller mindre, och 40 procent lämnar en webbplats om den inte har laddats inom tre sekunder. Dessutom kan en försening på bara en sekund leda till en minskning av konverteringarna med sju procent. De här siffrorna kan låta höga, men de hjälper till att visa vikten av att upprätthålla en snabb och pålitlig webbplats.

Google rankar efter snabbhet

Om förlorad trafik och konverteringar inte är tillräckligt övertygande bör du också överväga webbplatsens sökmotoroptimering (SEO). Hastighet är en faktor som Google bryr sig om, så långsamma sidor kan leda till en minskning av din SEO ranking. Slutligen vill du också vara medveten om effekterna av webbplatsens hastighet över plattformar. Sedan 2016 har fler använt mobila enheter för att surfa på internet än stationära datorer. Idag beräknas antalet mobilanvändare vara fem miljarder. Det är nästan två tredjedelar av alla människor på planeten.

Det här betyder att de flesta mobilanvändare letar efter en liknande upplevelse som vad de skulle få på en traditionell dator. Nästan hälften förväntar sig att webbplatser laddas på mindre än tio sekunder.

Optimering av webbplatsen är lika viktigt som att ha varor på lager

Du bör nu vara helt medveten om de negativa konsekvenser långa laddningstider kan ha på din webbplats. Det är dock lika viktigt att du vet vad som gör att en webbplats i första hand saktar ner.

Välj hosting efter kvalité

Den mest troliga orsaken till långsamma laddningstider och brist på prestanda är helt enkelt en dåligt byggd webbplats. Värdleverantören och planen du väljer är dock också viktiga faktorer så du måste se till att du väljer ett webbhotell av hög kvalitet för din webbplats. Om din server är långsam eller upplever frekventa stillestånd, så kommer din webbplats att göra det också.

En annan anledning till att din webbplats kan uppleva avmattningar är om den får för mycket trafik. Ett stort antal besökare är en av de vanligaste orsakerna till långsam laddningstid. Om din server eller värdplan inte är redo att hantera alla dessa användare kommer dess prestanda ofta att drabbas. Det kan betyda att det är dags att uppgradera din webbhotellplan. Samma sak kan hända om du har flera användare inloggade på webbplatsens backend samtidigt, eftersom det också använder upp serverresurser. Det här problemet kan till och med orsakas medvetet av skadliga användare eller bots, genom en taktik som kallas en Denial-of-Service (DoS) -attack.

Slutligen kan skrymmande och ineffektiv kod också vara orsaken till en långsam webbplats. Det här problemet resulterar i sidor som tar längre tid att ladda och köra och dränerar ytterligare resurser i processen.

Hur man testar webbplatsens hastighet

Nu när du förstår några av orsakerna bakom låga laddningshastigheter är det dags att undersöka din egen webbplats och se hur bra den fungerar för närvarande. Det bästa sättet att ta reda på om din webbplats lider av avmattningar är att testa den grundligt och regelbundet. Lyckligtvis finns det gratis verktyg du kan använda för att snabbt samla in denna information. Vi rekommenderar att du upprepar dessa tester flera gånger för att få ett mer exakt resultat. Det är också smart att köra dessa tester regelbundet. Nya faktorer kan påverka din webbplats och sakta ner den oväntat, så du måste alltid hålla dig uppdaterad om dess prestanda.

Fem sätt att optimera webbplatsen

Nu bör du förstå varför det är viktigt att ha en snabb webbplats och ha en uppfattning om vad som kan gå fel. Dessutom är du medveten om hur bra din webbplats för närvarande presterar. Nu är det dags att ta de första stegen mot att optimera din webbplats och förbättra dess hastighet.

  • Välj kvalite när du väljer webhotell
  • Håll alltid dina plugins, teman och WordPress-programvara uppdaterade
  • Implementera cachning för att minska antalet begäranden som din webbplats hanterar
  • Använd bildoptimering för att göra dina mediefiler mindre
  • Förminska och komprimera dina webbplatsfiler
  • Använd ett CDN (Content distribution Network) avbelastar servern och ökar hastigheten


Nedan är det fem tips på olika webbplatser som du kan testa din hastighet på, nedan ser ni också resultatet efter optimering av den här webbplatsen. Samtliga verktyg är gratis.

Geekflare Tools för Webmasters

Uppsättning GRATIS verktyg för att testa din webbplats för DNS, säkerhet, prestanda, nätverk och SEO -problem.

Här kan du enkelt kontrolla din säkerhet genom en Secure Headers Test, testar domänen mot ett antal säkerhetstester och vad domäner använder för säkerhetsprotokoll. Vidare kan du även testa din webbplats mot 404 fel för att se om dina länkar fungerar som de skall eller om något har gått fel.

SSL / TSL test som testar vilken typ av kryptering som skickas mellan webbservern och användarens webbläsare, här kan du se vilka versioner som används och även finna möjligheter att täcka igen vissa säkerhetsproblem

SEO test som ser hur din webbsida och webbserver presterar mot övriga, här får du utförliga tips på hur du kan förbättra din webbsida både med SEO, säkerhet och prestation.

TTFB test, Time To First Byte, hur snabbt du kan koppla upp dig mot din domän. Detta testet är bra att använda för att se hur väl ditt webbhotell presterar och också var i världen det tar längst tid att koppla upp dig mot din webbplats. Användadet av CDN, content delivery network, avlastar webbservern och minskar tiden drastiskt för att kontakta webbserven.

Detta är 5 tester som jag använder en hel del och det är de vanligaste men det finns 25 till att använda och det är gratis

GTMetrix

GTmetrix är ett webbplatshastighetskontrollverktyg som låter dig se hur snabbt din webbplats laddas. Webbplatsens hastighet är viktigare än någonsin nu eftersom människor vill att allt skall gå så fort och deras tålamod är väldigt kort. En webbplats skall laddas på max 2 sekunder för att inte deras användare skall tappa tålamodet.

Här kan du skapa ett gratiskonto för att också kunna välja på en del olika mätstationer runt om i världen, för platsen för mätningen gör stor skillnad och här är det bra att använda ett Innehållsleveransnätverk eller CDN som det kallas,

Din webbplats testas i Lighthouse och du får sedan bedömningen på hur det laddas och en hel del hjälp med att lösa ev. problem som gör hemsidan snabbar.

PageSpeed Insights

Page Speed ​​Insight är Googles gratis verktyg som analyserar innehållet på en webbsida via lighthouse och genererar riktigt bra förslag som kan göra sidan snabbare. Läs gärna dokumentationen för PageSpeed ​​Insights och så kommer man en bit på vägen för att optimera sin webbplats oavsett som man optimerar wordpress eller någon annan webbsida.

Google har på senare tid börjat öka på faktorerna som LCP och CLS i deras ranking och här är det viktigt att se till att få ned dessa resultat så mycket som möjligt.

  • Largest Contentful Paint (LCP) Mäter tid det tar för den första delen av hemsidan att läsas in. Det kan vara en bild eller brödtext.
  • Total Blocking Time (TBT) är hur renderingen går eller om den blockeras av exempelvis ett javascript, css fil eller en font.
  • Cumulative Layout Shift (CLS) hänvisar till element och om dessa förskjuts i layouten. Bilder som laddas in om de inte har angivna storlekar kan påverka otroligt mycket till exempel.

Website Speed Test

Här finns ett antal tester som är användbara iform av webbservern och hur den presterar. Helt gratis att använda dessa tester.

Webpage Test

Testa din användares verkliga upplevelse med globala platser, moderna enheter och de senaste webbläsarversionerna.