Optimera webbplatsen och tjäna mer

Optimera webbplatsen, Snabbhet är otroligt viktigt

Det är av stor vikt att en webbplats optimeras för att fungera bra på alla typer av skärmar. Optimering för snabbhet är otroligt viktigt då en besökare lätt tröttnar om inte sidan har laddats på två sekunder. JL Digital hjälper er att optimera er webbplats och anpassar sig efter olika webbplatser, ingen optimering är likadan som en annan.

Tid är pengar. Det gäller även på internet. Faktum är att om din WordPress-webbplats är trög och tvingar användare att vänta i flera sekunder kommer du troligen att känna de negativa effekterna direkt. Du kan se stigande avvisningsfrekvenser, minskade omvandlingar och lägre ranking på Google och andra sökmotorer. Lyckligtvis finns det många saker du kan göra för att undvika dessa problem. WordPress som plattform erbjuder många alternativ för att optimera din webbplats för att göra den snabbare och mer tillförlitlig. I själva verket, även om du inte är expert på webbplatsoptimering, kan du använda flera metoder för att snabbt förbättra webbplatsens laddningstider.

Här nedan förklarar vi vad du kan göra för att öka webbplatsens prestanda och optimera för hastighet.

Därför är det viktigt att ha en snabb optimerad webbplats

Mycket har förändrats sedan internet växte sig stort över världen. Dagens användare förväntar sig betydligt kortare laddningstider, och din webbplats måste leva upp till dessa förväntningar. Att se till att din webbplats är snabb och fungerar bra är faktiskt den första av Googles fyra webbgrunder, och det är lätt att se varför.

Det största problemet med att ha en långsam webbplats är att dina användare ofta tappar tålamod och ger upp. Detta påverkar din avvisningsfrekvens negativt, vilket återspeglar antalet besökare som klickar bort efter att bara ha sett en sida. Nästan hälften av användarna väntar sig att webbplatser laddas på två sekunder eller mindre, och 40 procent lämnar en webbplats om den inte har laddats inom tre sekunder. Dessutom kan en försening på bara en sekund leda till en minskning av konverteringarna med sju procent. De här siffrorna kan låta höga, men de hjälper till att visa vikten av att upprätthålla en snabb och pålitlig webbplats.

Google rankar efter snabbhet

Om förlorad trafik och konverteringar inte är tillräckligt övertygande bör du också överväga webbplatsens sökmotoroptimering (SEO). Hastighet är en faktor som Google bryr sig om, så långsamma sidor kan leda till en minskning av din SEO ranking. Slutligen vill du också vara medveten om effekterna av webbplatsens hastighet över plattformar. Sedan 2016 har fler använt mobila enheter för att surfa på internet än stationära datorer. Idag beräknas antalet mobilanvändare vara fem miljarder. Det är nästan två tredjedelar av alla människor på planeten.

Det här betyder att de flesta mobilanvändare letar efter en liknande upplevelse som vad de skulle få på en traditionell dator. Nästan hälften förväntar sig att webbplatser laddas på mindre än tio sekunder.

Optimering av webbplatsen är lika viktigt som att ha varor på lager

Du bör nu vara helt medveten om de negativa konsekvenser långa laddningstider kan ha på din webbplats. Det är dock lika viktigt att du vet vad som gör att en webbplats i första hand saktar ner.

Välj hosting efter kvalité

Den mest troliga orsaken till långsamma laddningstider och brist på prestanda är helt enkelt en dåligt byggd webbplats. Värdleverantören och planen du väljer är dock också viktiga faktorer så du måste se till att du väljer ett webbhotell av hög kvalitet för din webbplats. Om din server är långsam eller upplever frekventa stillestånd, så kommer din webbplats att göra det också.

En annan anledning till att din webbplats kan uppleva avmattningar är om den får för mycket trafik. Ett stort antal besökare är en av de vanligaste orsakerna till långsam laddningstid. Om din server eller värdplan inte är redo att hantera alla dessa användare kommer dess prestanda ofta att drabbas. Det kan betyda att det är dags att uppgradera din webbhotellplan. Samma sak kan hända om du har flera användare inloggade på webbplatsens backend samtidigt, eftersom det också använder upp serverresurser. Det här problemet kan till och med orsakas medvetet av skadliga användare eller bots, genom en taktik som kallas en Denial-of-Service (DoS) -attack.

Slutligen kan skrymmande och ineffektiv kod också vara orsaken till en långsam webbplats. Det här problemet resulterar i sidor som tar längre tid att ladda och köra och dränerar ytterligare resurser i processen.

Hur man testar webbplatsens hastighet

Nu när du förstår några av orsakerna bakom låga laddningshastigheter är det dags att undersöka din egen webbplats och se hur bra den fungerar för närvarande. Det bästa sättet att ta reda på om din webbplats lider av avmattningar är att testa den grundligt och regelbundet. Lyckligtvis finns det gratis verktyg du kan använda för att snabbt samla in denna information. Vi rekommenderar att du upprepar dessa tester flera gånger för att få ett mer exakt resultat. Det är också smart att köra dessa tester regelbundet. Nya faktorer kan påverka din webbplats och sakta ner den oväntat, så du måste alltid hålla dig uppdaterad om dess prestanda.

Fem sätt att optimera webbplatsen

Nu bör du förstå varför det är viktigt att ha en snabb webbplats och ha en uppfattning om vad som kan gå fel. Dessutom är du medveten om hur bra din webbplats för närvarande presterar. Nu är det dags att ta de första stegen mot att optimera din webbplats och förbättra dess hastighet.